Oferta specjalna!

Nowe produkty

POLITYKA PRYWATNOŚCI

              

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

1) Administratorem danych jest właściciel firmy Pan Wiesław Fajtek prowadzący działalność gospodarczą pod firmą P.H.U. „JAREKS” Wiesław Fajtek z siedzibą w Kościerzynie (83-400), ul. Przemysłowa 4, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Rozwoju, NIP: 5910001080, REGON: 190517968, zwany dalej RAJSKLEP.

2) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu zrealizowania transakcji handlowej za pośrednictwem sklepu internetowego Rajsklep.pl  na podstawie art. 6 ust 1 pkt a/b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych. RAJSKLEP dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności Klientów odwiedzających Sklep Internetowy. Dane osobowe Klientów są zbierane w następujących przypadkach:

-  rejestracji konta w Sklepie Internetowym;

 - składania zamówienia w Sklepie Internetowym.

3) Pani/Pana dane osobowe nie  będą przekazywane do państwa trzeciego.

W przypadku dokonania zakupu w Sklepie Internetowym, dane osobowe mogą być przekazywane, w zależności od wyboru Klienta, firmie kurierskiej w celu dostarczenia zamówionych towarów.

W przypadku, gdy Klient wybierze płatność poprzez system Przelewy24.pl, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce PayPro S.A. z siedzibą w Poznaniu (60-327), przy ul. Konclerskiej 15, wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000347935.

4) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat zgodnie z ustawą o rachunkowości.

Sklep Internetowy zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych. Rajsklep nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności na nich obowiązujące. Dostęp do danych osobowych Klientów zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego mają jedynie uprawnieni pracownicy PHU „Jareks”.

5) posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

6) ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

7) podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy. Jest Pan/Pani zobowiązana do ich podania a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak realizacji zamówienia w sklepie internetowym.

8) Pani/Pana dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany lecz nie będą w żaden sposób profilowane.

Mechanizm cookies, adres IP

                1.            Sklep Internetowy używa niewielkich plików, zwanych cookies. Zapisywane są one przez Rajsklep na komputerze osoby odwiedzającej Sklep Internetowy, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Plik cookie zwykle zawiera nazwę domeny, z której pochodzi, swój „czas wygaśnięcia" oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą ten plik. Informacje zbierane za pomocą plików tego typu pomagają dostosowywać oferowane przez Rajsklep produkty do indywidualnych preferencji i rzeczywistych potrzeb osób odwiedzających Sklep Internetowy. Daje też możliwość opracowywania ogólnych statystyk odwiedzin prezentowanych produktów w Sklepie Internetowym.

                2.            Rajsklep wykorzystuje dwa typy plików cookies:

                a)            Cookies sesyjne: po zakończeniu sesji danej przeglądarki lub wyłączeniu komputera zapisane informacje są usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z komputera Klientów.

                b)           Cookies trwałe: są przechowywane w pamięci urządzenia końcowego Klienta i pozostają tam do momentu ich skasowania lub wygaśnięcia. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z komputera Klientów.

                3.            Rajsklep wykorzystuje cookies własne w celu:

                a)            uwierzytelniania Klienta w Sklepie Internetowym i zapewnienia sesji Klienta w Sklepie Internetowym (po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie Sklepu Internetowego ponownie wpisywać loginu i hasła;

                b)           analiz i badań oraz audytu oglądalności, a w szczególności do tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci korzystają ze Strony Internetowej Sklepu, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości.

                4.            Rajsklep wykorzystuje cookies zewnętrzne w celu:

                a)            analiz i badań oraz audytu oglądalności, a w szczególności do tworzenia anonimowych statystyk           

                5.            Mechanizm cookies jest bezpieczny dla komputerów Klientów Sklepu Internetowego. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do komputerów Klientów wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Niemniej w swoich przeglądarkach Klienci mają możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do komputerów. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Sklepu Internetowego będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

                6.            Poniżej przedstawiamy jak można zmienić ustawienia popularnych przeglądarek internetowych w zakresie stosowania plików cookies:

                a)            przeglądarka Internet Explorer;

                b)           przeglądarka Mozilla Firefox;

                c)            przeglądarka Chrome;

                d)           przeglądarka Safari;

                e)           przeglądarka Opera.

                7.            Rajsklep może gromadzić adresy IP Klientów. Adres IP to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej Sklep Internetowy przez dostawcę usług internetowych. Numer IP umożliwia dostęp do Internetu. W większości przypadków jest przypisywany komputerowi dynamicznie, tj. zmienia się przy każdym połączeniu z Internetem i z tego powodu traktowany jest powszechnie, jako nieosobista informacja identyfikująca. Adres IP jest wykorzystywany przez Rajsklep przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu, z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i udoskonalaniu Sklepu Internetowego, a także w celach bezpieczeństwa oraz ewentualnej identyfikacji obciążających serwer, niepożądanych automatycznych programów do przeglądania treści Sklepu Internetowego.

                8.            Sklep Internetowy zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych. Rajsklep nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności na nich obowiązujące.

 

Polityka Prywatności może ulec zmianie, o czym Rajsklep poinformuje Klientów z wyprzedzeniem 7 dni. Pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: biuro@jareks.pl

                Data ostatniej modyfikacji: 24.05.2018 r.

 


Bestsellery